Studio 804

So associatively the constructing with the port, whereas it establishes a brand new landmark for the city of Piraeus. The new museum occupies an underground degree, thus making a direct reference to the concept of the archaelogical excavation. The visitor architectural designer is invited to submerge into the landscape via a ramp a to enter a buried, ancient world. On the other hand the very shut proximity from the front creates lighting and viewing issues.

He redefines it as a vessel that may provide the user with a cultural and ecological setting, and one of social interaction. The building is located in a 4000m2 plot on the area of Varkiza and follows two basic artificial axis that define the form, atmosphere and use of the spaces. The project is a renovation of an current stone wall house in Paleo Psichiko in Athens. The major concept was to create a up to date house that also maintain the memory of the stone materials. This is archived by the creation of a gradient within the walls that begin with the plaster coated stone and progressively rework into a contemporary origami sample inspired by the traditional chinese language sailboats.

Every detail has been thought out, from the mouldings to the woodwork, the carpeting that redesigns the Hungarian parquet floors and the use of the original ashlar. A veritable breeding floor for expertise, the musical environment of the Victoria 1836 was designed by the eclectic Helena Noguera, and Alexandre Auger, Yannick AllĂ©no’s second in command at Le Meurice, is at the head of the kitchen. In 2008 the class built the 547 Arts Center which opened in Greensburg only one 12 months after a tornado destroyed the town.

Based on the information of UNHCR concerning the refugee flows, a new background has been proposed which indicates the necessity for the flows to spread across the European area as an entire. That gesture exhibits the essential need for the refugees to obtain the really required area, while, as per the architectural proposals, it appears that a model new subject of research and a new web site of creation is sure to emerge. The constructing works in an energy efficient means as a end result of a geothermic system that makes use of the steady temperature and the thermal capability of the subsoil.

For occasion, the Tinos marble is placed on the floor, on surfaces of the kitchen or the furniture, such because the spherical tables. High quality brass is utilized for refined and detailed finishings which add a more delicate philosophy to the whole house. It is a private residence that is inspired by the form of a Kentia leaf. The complete area of the home is 400m2 and it is divided into two sections. The main design facet was the creation of a gradient technique within the texture of materiality to find a way to emphasize the reflection and the absorbance of light. This gradient tool continues to exist and performs a significant function even to the selection of materials, ensuing in their sound existence or their theoretical absence in the fashioned house.

The second point, which our survey identified as a problem, is the location and quantity of the prevailing building. On the one hand the quantity is of disproportionate scale of the city front, that is situated behind the intervention space. An outdoor space adjoining to the constructing hosts a spherical greenhouse and different varied outside actions, similar to cinema, artwork seminars and organic cultivation, take place. The proposed building supplies are pure, similar to perforated picket panels, cement mortar, exposed concrete and black bamboo. In the primary ground, the residences are surrounded by a shell that displays the 50% of suns radiation before it reaches the main thermal shell of the 2 residences.

The sustainable design allows the sun to heat up the home throughout winter and and to guard the home from the solar throughout summer. The use of geothermal vitality saves energy for the cooling and heating methods. The rooms are covered with spiral that along side the photo voltaic panels on the rear side of the plot, heat the pool water.

The form and orientation of the constructing enhances the pure mild inside, as the sunshine enters from all three sides-south, east and west. Our survey identified two points on the program that negates the study. By degrading it , we achieve the absolute and constant unification of the two websites, and their applications.

Architecturestudio received the 2020 AFEX Grand Prix with its “Summers” Office Building project in Buenos Aires. We have imagined a constructing that permits every particular person to make workplace on their own.

Tags :